Afganistani kohalikud linnud

Afganistan on Kesk-Aasia riik, kus elab palju loomaliike. Allpool on toodud mõned kõige huvitavamad linnuliigid, mida riik pakub.

Afganistani lumetool

Afganistani lumetool on varblane, millel on pikk ja terav nokk. Ta kasvab kuni 13, 5-15 cm ja võib kaaluda 18 kuni 35 grammi. Mehed on tihti hallikaspruunid tumedate triipudega. Samuti on neil oma tiibades natuke valge. Vastupidi, naised on pruunid roosad, hallid näod ja tiivad on vähem valged. Afganistani lumetool elab mägede nõlvadel, talvistel põllumaadel, avatud kivistel ja lamedatel stepidel. Afganistani lumetool sööb seemneid ja putukaid.

Kuldne kotkas

Kuldne kotkas on Afganistani riiklik linn. Nad on üks parimaid Põhjala poolkeral leiduvaid röövlinde. Nad elavad kaljud ja muud kõrged kohad. See kotkas kasvab 66 ja 102 cm vahel. Välimuselt on nii meessoost kui naissoost kuldsed kotkad tumepruunid, nende tiibadel on heledam pruun. Mehed on meestest suuremad. Kuldsed kotkad röövivad küülikutel, jahvatatud oravatel, marmotidel ja jänesel. Seejuures saavad nad kasu nende kiirusest ja kiirusest. Nad kasutavad ka oma massiivseid jalgu, aga ka teravaid jutte oma saagiks. Suureks ohuks kuldsetele kotkadele on mürgistus.

Ashy drongo

Ashy drongo on lind, mis on populaarne oma agility ja suure lennukiiruse poolest. Välimuselt on tuhane drongo tumehall. Selle saba on pikk ja sügavalt kaetud. Linnu suurus kasvab 23-30 cm ja kaal 32-55 g. See elab peamiselt metsas; eriti mägistes piirkondades. Tuhav drongo toitub putukatest, nektarist ja väikestest selgrootutest. See on tundlik looduslike elupaikade kadumise suhtes, ehkki IUCNi punase nimekirja all liigitatakse see vähem murettekitavaks.

Valge-throated munia

Valge kõri munia on väga valvas lind, kelle nimi on tema valge kurk. Nii isased kui naised sarnanevad üksteisega. Mõlemal on oma kehal pruun ploom. Isastel on aga veidi laiemad pead kui naistel. Valged kurnatud muniaiad kasvavad kuni 11-12 cm pikkused. Nad elavad kuivadel aladel, nagu metsamaa, kuivad krabid ja kuiv rohumaa. Need linnud söövad laia valikut saaki, sealhulgas mõned linnud, närilised, kahepaiksed, roomajad ja krabid.

Purple sunbird

Isaste lillad on mustad. Vastupidi, naised on oma keha ülemistel osadel oliivispruunid ja allpool kollakad. Lilla päikeselindudel on lühikesed arved, lühikesed ruudukujulised sabad ja ka erinev seksuaalne dimorfism. Nad moodustavad kuni 10 cm pikkused. Purpurne päikesepiim toidab peamiselt nektarit. Kuid mõnikord tarbib see ka putukaid ja vilju. Linnud elavad tasandikel, õhukestel metsadel ja aedmaadel. IUCNi punase nimekirja alusel on lillad linde loetletud kõige vähem muret tekitavatena.

Bar-tailed treecreeper

Bar-tailed treecreepers on triibulised suled, mis võivad olla kas mustad, valged, punased või pruunid toonid. Need värvid on olulised metsaelamuse varjamiseks. Bar-tailed treecreepers kasvavad kuni 14 cm pikkused. Nad kaaluvad 7, 8 kuni 10, 3 g. Baar-tailed treecreeper on pikim arve oma perekonna nimega Certhia. Selle toitumine koosneb putukatest, seemnetest, puude tüvedest ja väikestest selgrootutest, nagu ämblikud. Nende kasvatajate elupaik on boreaalsed metsad ja mõõdukad metsad.

Must-kroonitud öine heron

Must-kroonitud öine heron on lihtsalt tuntud kui öine heron. Selle kroon ja tagakülg on mustad. Ülejäänud keha on aga valge või hall. Öisel heronil on lühikesed kollased jalad ja punased silmad. Lind kasvab kuni 64 cm ja kaalub 800 g. Selle elupaigaks on märgalad, näiteks suudmealad, järved, ojad, veehoidlad ja sood. Must-kroonitud öökunni toit on väikesed kalad, vee-putukad, väikesed linnud, koorikloomad, väikesed imetajad ja konnad

Suurem flamingo

Suurem flamingo on flamingo pere kõige populaarsem ja suurim liik. See on roosakas lind valge valgendusega. Suled on mustad ja selle arve on roosa, musta otsaga. Suurem flamingo on ka punased tiibkatted. Linnu kõrgus on 1, 1-1, 5 m, mass on 2-4 kg. Flamingo toidab planktoneid, lennata vastseid ja väikesi kalu. Selle olemasolu ohustab elupaikade kadu ja veereostus.

Velvet scoter

Sametist on suur merekarp. Seda tuntakse ka velvetipuna. Lind kaalub 1, 1-2 kg ja kasvab 52-59 cm pikkuseni. Välimuselt on mehed valged silmad ja spekulatsiooniga mustad. Naised on pruunid, nende tiibadel on valged laigud. Sametipoegade toitumine on karpide, kala, putukate vastsed, merisiilid ja krabid. Selle elupaigaks on metsamaa, tundra ja väikesed mageveekogud. Sametskoti on IUCNi punase nimekirja all loetletud haavatavaks. Seda ähvardavad elupaikade seisundi halvenemine, turismiprobleemid ja naftareostuse ja muude saasteainete põhjustatud merereostus.

Demoiselle kraana

Demoiselle kraanad on rändlindud. Queen Marie Antoinette nimetas neid "demoiselle" tänu oma õrnale ja neiu-laadsele välimusele. Kraanade kõrgus on 89 cm ja kaal 2-3 kg. Neil on kahvatu sinakas hall korpus, lühike arve, mustad jalad, punakasoranž silmad ja mustad ja valged suled. Demoiselle kraana elupaigaks on avatud põõsaste tasandikud, rohumaad, savannid ja märgalad. Kraanad toituvad putukatest, maapähklitest, oadest, väikestest imetajatest ja taimsetest materjalidest. Üks oht, mida nad seisavad, on kõrbestumine, mis viib sageli elupaikade kadumiseni. Muud ohud hõlmavad inimhäireid ja ebaseaduslikku jahti.

Pheasant-tailed jacana

Fasaan-sabakana on osa lindude rühmast, mida nimetatakse jacanaks. Jacanad on Jacanidae sugukonnale kuuluvad harilikud. Neil on laiad jalad ja küünised, mis võimaldavad neil ujumist nautida. Fasaan-sabad on umbes 39-58 cm pikkused ja kaaluvad 113 kuni 260 g. Fasaanisaba jacana hulgas on naised värvilisemad ja suuremad kui mehed. Linnu elupaik on madalad järved. Nad toituvad peamiselt putukatest.