Eastern Screech Owl Facts: Põhja-Ameerika loomad

Ekstreemsed öökullid leiduvad eriti Ameerikas, kus nad on endeemilised. Enamik 20. sajandist liigitati see perekond Otus perekonda kuuluvate vanade maailmakaupudega. Seda peetakse nüüd eraldi perekonnaks, mis põhineb DNA sekveneerimisel, morfoloogilistel, biogeograafilistel ja käitumuslikel andmetel. Praegu on M-i egascops'i perekonda kuulunud 21 teadaolevat öökulli liiki, millest üks on idamaade öökull. Ida-Põhja-Ameerikas on Mehhikost Kanadasse leitud viis idapoolset öökullit.

Füüsikalised omadused

Täiskasvanud ida-öökulli (Megascops as) pikkus on 6, 3–9, 8 tolli ja ligikaudu 4, 3–8, 6 oz. kaalus, samas kui tiibade pikkus on umbes 18–24 tolli. Välimuselt on need kas tumehallid või roostes värvilised, mis kujutavad ploomil keerulisi mustreid, millel on alumise osa ribad. Neid iseloomustab ümmargune, suur pea ja silmapaistvad kõrvapüksid. Neil on ka kollased silmad ja nokk on kollakas, samas kui selle pikkus on umbes 0, 57 tolli. Idamaise öökullaga on ka lõunapoolse öökulliga võrreldes tugevad ja suhteliselt suured jalad ning neil on varvaste katted.

Elupaik ja ulatus

Idamaine öökull leidub tavaliselt lehtmetsades, avatud segametsades, metsaäärsetes äärelinnades, pargides, soode lähedal asuvates metsades, kaldaäärsetes metsades, põldudel ja niitudel. On teada, et nad hoiavad ära kohtad, mida tavaliselt elavad suuremad öökullid, eriti suure sarvega öökull (Bubo Virginianus). Nad võivad linnastumise ees areneda ja neid peetakse kohanemisvõimelisemateks ja edukamateks, kui nende kolleegid, nagu kobras öökull (Strix varia) ja küünla öökull (Tyto alba). Idapoolsed öökullid võivad pesitseda ja elada mööda hõivatud maanteede piire ja isegi linnakeskuse tänavavalguse postide peal. Idamaade öökullid on teadaolevalt elavad kõikjal merepinnast kuni 49 000 meetri kõrgusele merepinnast sellistes piirkondades nagu Sierra Madre idamaade mäed.

Söötmise harjumused

Idamaine öökull, nagu enamik teisi röövloomi, on oportunistlik jahimees. Nad on ka mitmekülgsed ja metsikud jahimehed, kes viisid varajase kirjaniku hüüdnimega "sulgedeks metssigadeks." Öökullid moodustavad koduse varbad, sisalikud, maja hiired ja suured putukad, nagu cicadas. Lind küttab pimeduse langemisest varahommikul ja enamasti esimestel päevadel, mil pimedus langeb. Lind kasutab ära oma terava nägemise ja ägeda kuulmise, et leida oma saak, ja nad jahtiid, kui nad langevad alla nende saagiks ahvenatelt. Nad võivad ka jahti pidada puude pealt skaneerides ja nad saavad teha lühikesi puhkusi avatud väljadesse.

Kaitse seisund

IUCNi Punane Nimekiri loetleb idamaade öökull kõige vähem looduslike liikide tõttu. Elanikkonna täpset arvu on olnud raske kindlaks teha, sest see on öine lind. Hinnanguliselt kasvas lindude populatsioon aastatel 1966 ja 2015, eriti Kanadas, kuid Ameerika Ühendriikides. Vastavalt „Partnerid lennu ajal” on ida-öökulli maailma elanikkonna hinnang 900 000 ja 95% elanikkonnast USA-s. Ida Screechi öökull on hinnatud 20-st 20-st kontinendil. 2016. aastal ei olnud liik Põhja-Ameerika linnuvaatlusloend.