Kas Väike Dodo on väljasuremise äärel?

Väike dodo on hambaarveline tuvi, mis on Samoa kohal. Sellel on sarnasus surnud linnuga, keda tuntakse kui dodot. Selle tulemusena on tüüpiline, et väikest dodot ja dodot nimetatakse sugulastele. Maailma viimane dodo suri 1600. aastatel. See hukkus Mauritiuse saarel, mis oli tema elupaik. Väike dodo teised nimed on "Manumea" (mida kasutavad kohalikud) ja Didunculus strigirostris (mida kasutavad teadlased). Mõned teadlased on ristinud väikese dodo kui Dodlet. Nii ilus kui see kõlab, väike dodo on väljasuremise äärel. Tehtud uuringute kohaselt on olemas vaid umbes 200 vähe dodot. Väike dodo on Samoa riiklik linn. Samoa kohalike elanike sõnul on linnud metsa „printsess”.

Füüsilised omadused

Väike dodo on imelik ja haruldane lind. Tegelikult on isegi fotode leidmine üsna keeruline, sest eksisteerib vaid mõned kvaliteetsed fotod. Sellegipoolest on linde omaduste kohta teavet. Väike dodo on 12 tolli pikk. Selle pea ja rinnaosa on sinine-hall ning tiivad on rufo-värvilised.

Ohud Little Dodole

Nende armas lindude ellujäämiseks on mitu ohtu. Esimene neist on see, et röövloomade, näiteks rottide ja kasside olemasolu, kes püüavad neid süüa. Teiseks on aastate jooksul kogenud elupaiga kadu inimtegevuse, näiteks metsade hävitamise tõttu. Kolmandaks jahivad inimesed ebaseaduslikult väikesed dodod. Vaatamata sellele, et Samoa valitsus keelas väikesed dodod jahtida 1993. aastal, on inimesed keelust laialdaselt rikkunud. Samoas on väike dodo liha üheksa korda suurem kui kana. Nendel põhjustel on väikeste dodoseid arvutatud 7000-st 1980. aastatel mõnele sajale, mis on praegu olemas.

Väike Dodo päästmine

Vangistuses ei ole vähe dodosid; olemasolevad elavad ainult looduses. Selle tulemusena on nende säilitamisega seotud väljakutsed. Esiteks, kuna need on väga haruldased, ei ole neid lihtne tuvastada. Teiseks, isegi kui teadlased haarasid ühe lindudest, ei tea keegi, kuidas neid hoolitseda. Seetõttu on parimaks säilitusmeetodiks julgustada Samoa põliselanikke metsade kaitseks. See tagab lindudel suurepärase elupaiga. Järelikult nad paljunevad ja paljunevad nende numbrid. Teadlased peavad ka linde uurima, et nad mõistaksid oma bioloogiat, sealhulgas nende käitumist, toitumisharjumusi, paljunemist ja füüsilisi omadusi. Selline uuring võimaldab teadlastel välja töötada viise vähe dodo säilitamiseks.

Praegu on IUCNi Punane Nimekiri väikesed dodod liigitanud ohustatud. See võib aga varsti muutuda, kui madalate arvude langustrend jätkub. Väikesed dodod võivad liikuda "ohustatud" kategooriast "kriitiliselt ohustatud" või halvemini "väljasurutud" kategooriasse. Seega on üleskutse säilitada väikesed dodod ja vältida nende väljasuremist.