Kõrgeimad lendavad linnud

10. Valge toonekurg - 16 000 jalga

Valge toonekurg ( Ciconia ciconia ) tõuseb Euroopas, Edela-Aasias, Loode- ja Lõuna-Aafrikas. Lind on rändaja pikamaa ja talvel sõidab Euroopast Sahara-tagusse Aafrikasse, Lõuna-Aafrikasse ja India mandrile. Valge toonekurg väldib Vahemere sellise rände ajal ja suunab selle edasi Levanti kaudu. Valge toonekurg on üks suurimaid linde maailmas ja suudab rändamise ajal jõuda 4800 meetri kõrgusele.

9. Bar-tailed godwit - 20.000 jalga

Baar-tailed ( Limosa lapponica ) tõuseb tunda ja Arktika rannikul Euraasias ja talvedes Euroopas, Aafrikas, Aasias ja isegi Austraalias ja Uus-Meremaal. Bar-tailed godwit on ainulaadne selles, et selle ränne on lindude liikide pikim migreerumine maailmas. Samuti on see seadnud rekordi kõige pikema teekonna tegemiseks, ilma et ta peaks sööda peatama. Rände ajal on lind salvestatud nii kõrgele kui 6000 meetrit (20 000 jalga).

8. Sinikael - 21000 jalga

Merikarp ( Anas platyrhynchos ), mis on räpane part, on levitamisel laialt levinud ja selle ulatus hõlmab nii põhja- kui ka lõunapoolkerat. Aretusvahemiku põhjaosas asuvatel lindudel on rändekäitumine. Näiteks Põhja-Ameerika põhjaosas asuvad linnud rännavad lõunasse Mehhikosse või edasi lõunasse nii Kesk-Ameerikasse kui ka Kariibi mere piirkonda. Merevaikidel on täheldatud, et nad sõidavad nii palju kui 6400 meetrit (21 000 jalga).

7. Andide kondor - 21 300 jalga

Andide kondor ( Vultur gryphus ) on maailma suurim lendav linn, kes elab Lõuna-Ameerika Andide mägedes. Selle tiibade pikkus on 3, 3 m. Linn on ka üks maailma suurimaid linde ja võib lennata kuni 6500 meetrit (21 300 jalga).

6. Habe karusnahk - 24 000 jalga

Karusnahk ( Gypaetus barbatus ), röövlind, on leitud Aasia, Aafrika ja Euroopa mägistes piirkondades. Need linnud, kuigi hõredalt levinud, on näha Himaalaja, Alpide, Püreneede, Zagrosi mägede, Altai mägede ja teiste Vana maailma mägedes. Habe vultuurid elavad kõrgel ja on harva täheldatud alla 1 000 m kõrgusel. Neid kõrgeid lendavaid linde on isegi registreeritud kuni 7300 meetri kõrguste kõrguste kõrgusel.

5. Alpide koor - 26 500 jalga

Alpide koor ( Pyrrhocorax graculus ) on varesugulasse kuuluv linnuliik. Need linnud kasvavad Euroopa, Põhja-Aafrika ja Aasia kõrgetes mägedes. Nende lindude munad on hästi kohandatud, et taluda hapniku puudumist õhukes atmosfääris, kus linnud elavad. Aruannetes mainitakse mägipiirkonna nägemusi 8000 meetri kõrgustel, mis liiguvad üle kõrgete Himaalaja tipude, sealhulgas kõrgeima mäe, Everesti mäe.

4. Hobune luik - 27 000 jalga

Hiiglaslikud luiged ( Cygnus cygnus ) on ilusad linnud, keda paar elu. Need linnud elavad märgaladel Euroopas ja Aasias. Nad tõuseb subarktilises Euraasias ja talvedel rändavad lõuna suunas Lõuna-Euroopasse ja Ida-Aasiasse ning mõnikord ka India subkontinendini. Nende lindude ränne on väga tihedalt seotud lindudega, kes omavahel suhtlevad, kasutades mitmesuguseid signalisatsiooniliike. Whooper luiged on üks kõige tugevamaid võistlejaid maailma kõrgeima lennulindu tiitlile. Radari rekord on näidanud nende lindude kari, kes lendavad Põhja-Iirimaal 8200 meetri (27 000 jalga) kaugusel.

3. Bar-head hane - 27 825 jalga

Baaripealne hane ( Anser indicus ) elab Aasias kõrgel kõrgusel asuvates järvedes, kus ta toidab järve ääres asuvaid lühikesi rohi. Nendel lindudel on ainulaadne rändemuster. Nad rändavad Tiibeti, Mongoolia, Venemaa ja Kasahstani mägipiirkondadest üle Himaalaja talveks India mandrile. On teatatud nende lindude jälgimisest Makalu mäe kohal (8, 481 m või 27, 825 jalga) ja isegi Everesti mäest, mis on kõrgeim mägi Maa juures 4881 m (27, 825 jalga).

2. Ühine kraana - 33 000 jalga

Ühine kraana ( Grus grus ) tõuseb Euroopa ja Aasia põhjaosas. See talvib peamiselt Põhja-Aafrikas, kuigi mõned populatsioonid talvavad ka Lõuna-Euroopas, India subkontinendil ja Ida-Aasias. Nagu iga raporti kohaselt, on ühine kraana Himaalaja ületamisel 10 000 meetri (33 000 jalga) kõrgusel. Nende lindude võime nii kõrgele lennata lubab neil vältida röövloomi.

1. Rüppelli Grifoon Vulture - 37 000 jalga

Ruppelli grifoonkultuur ( Gyps rueppellii ) on maailma suurim lendav lind. See vulture liik on leitud Kesk-Aafrika Saheli piirkonnas. Kahjuks on Rüppelli grifoonkultuur praegu ohustatud 30 000 elanikuga. Selle liigi populatsioon on samuti pidevalt vähenemas ning sellised tegurid nagu elevantide salaküttide ja elupaikade hävitamine on selle liigi ellujäämise peamised ohud. See kõrgeim lendav lind on registreeritud, et lennata 11 300 meetri kõrgusel. Nad kasutavad oma teravat nägemist, et skaneerida maapinda allpool äärmuslikest kõrgustest ja siis, kui sööki on täheldatud, löövad nad saagiks haarata.