Kust elavad elevandid?

Elevandid on suured erinevad imetajad, keda on Aafrikas ja Aasias looduslikult leitud. Elevandid on kergesti märgatavad, kuna nende pikkad veokonksud, mida nad kasutavad erinevatel eesmärkidel. Pagasiruumi olemasolu on peamine põhjus, miks elevandid klassifitseeritakse järjekorras Proboscidea ja nad on ainsad perekonnast säilinud perekonnad. Elevandid elavad suhteliselt pikka aega vanimate individuaalsete eludega 86 aastani. Elevandid on osutunud intelligentsemaks kui enamik looduslikke loomi ja nad leinavad teiste elevantide surma. Elevandid olid lahutamatu osa paljudest suurtest iidsetest armeedest, nagu Hannibaali armee. Suurt osa maastikust, mida elevandid elasid, on kasutatud inimeste asustamiseks, vähendades loomadele kättesaadava maa hulka.

Elevantide looduslikud elupaigad

Aafrika mandril elavad kaks elevandiliiki ja nad on Aafrika põõsast elevant ja Aafrika metsade elevant. Kolmas liik, Aasia elevant, elab Kagu-Aasias.

Aafrika metsade elevant

Aafrika metsade elevant, mis on väikseim elefantide liik, elab peamiselt metsades. Mõne aja jooksul peeti mõlemat Aafrika elevandi liiki üheks, kuni teadlased kinnitasid, et need on erinevad ja erinevad vähemalt 2 miljonit aastat tagasi. Liigi looduslik elupaik on Aafrika metsad, eriti Kongo vesikonnas. Nende eelistatud elupaigaks on tihedate vihmametsade alad. Aafrika metsade elevantide arv on hinnanguliselt 100 000 inimest, kellel on suur enamus Gaboni metsades. Aafrika metsade elevantide märkimisväärset populatsiooni leidub ka Kongo Demokraatlikus Vabariigis, Libeerias ja Kamerunis.

Aafrika Bushi elevant

Aafrika põõsas elevant on kaugeltki suurim elefantide liik ja on ka suurim hiiglaslik loom. Aafrika põõsaste elevandid katavad oma elupaikades toidud otsides pikki vahemaid, kuna nad tarbivad iga päev ligi 496 lbs taimestikku. Nende elupaigad on mitmekesised alates rohumaadest kuni pool-kõrbesse. Namibi ja Sahara kõrbest elavad mitmed elevandid. Bushi elevandid klassifitseeritakse haavatavaks, kuna nende elanikkond on 300 000 inimest. Enamik looduslikke põõsaste elevante asuvad Sahara-taguses Aafrika riikides, nagu Kenya ja Angola. Botswanal on rohkem Aafrika põõsastefekte kui ükski teine ​​riik, kus elab 118 736 elevanti. Mitme riigi, näiteks Kenya elanikkond väheneb kiiresti salaküttimise ja elupaikade kadumise tõttu.

Aasia elevant

Aasia elevant on ohustatud elevantliik, mis elab Kagu-Aasias. Aasia asukoha tõttu on olemas kolm Aasia alamliiki. Sri Lanka alamliik on pärit Sri Lankast ja elab praegu riigi kuivamates piirkondades. Sri Lankal on vähemalt 2100 metsikut elevanti. India elevant on pärit Aasia mandriosadest, kus elab kokku vähemalt 24 000 inimest. Veel üks Aasia elevandi alamliik on Sumatra elevant Sumatras. Metsik Sumatrani elevant koosneb vähemalt 2500 inimesest, muutes selle üheks kõige kriitilisemaks ohustatud elevandi alamliigiks.

Ohud eesnäärmete ees

Maailma elevantide populatsioonid vähenevad peamiselt salaküttimise tõttu. Elupaikade kadu on samuti märkimisväärne väljakutse elevantide populatsioonidele kogu maailmas. Mitmed organisatsioonid nagu Save the Elephants ja Rahvusvaheline Loomade heaolu Fond vähendavad elevantide ohtu.