Liibüa kohalikud linnud

Liibüa on lindude kaitsmisel ja identifitseerimisel teinud suuri edusamme. Liibüa looduskaitseametid on välja andnud juhendi pealkirjaga „Liibüa linnud”, mis sisaldab kontroll-loendit 350 linnuliigist, mis on riigis registreeritud. Lindude jaotumist riigis mõjutavad kliima, geograafia, rändesüsteem ja aretusmudel. Paljud linnuliigid on suhteliselt tavalised, kuna need moodustavad osa riigi ökosüsteemist. Siiski on haruldasi vaginaale, mis ei kuulu riigi ökosüsteemi. Need linnud võisid riiki rännata või ümber asuda. Mõned Liibüa kohalikud linnud vaadeldakse allpool.

Liibüa kohalikud linnud

Horned Grebe

Horned Grebe, teaduslikult nimega Podiceps auritus, tuntud ka kui slavonian grebe, kuulub vesilindude hirveperekonda. Lind on suurepärane ujuja ja sukelduja, kes on võimeline oma saagiks vee all. Sarvine hobune on väike lind, mille pikkus on 31–38 sentimeetrit ja millel on 45–55 sentimeetri tiibade pikkus. Ploome sisaldab tumedat pea ja pundunud pruuni tuttsi oma näo küljel. Selle kael on punane, punased silmad ja valge mustaga. Selle jalad on paigutatud oma keha tagaosa poole. Lind tõuseb magevee taimestikus ja koosneb kahest munast. Mõnikord kannavad noored täiskasvanud halli tagaküljel. Mõningas kultuuris nimetatakse sarvkeha kurat-sukeldujaks või vee nõidaks.

Desert varblane

Kõrvarõngas, Passer simplex, kuulub varblase perekonda. See on pärit Sahara kõrbest, Iraanist ja Kesk-Aasiast. Täiskasvanud kõrbesvarbe pikkus on 14 kuni 15 cm ja kaalub 18–21 grammi. selle jalad on pikad ja heledad, mis seisab püsti, kui see seisab. Sellel on lühike saba ja kõva, tugev nokk. Keelel on täiendav luu, mis tõmbab keelt seemnete hoidmisel kinni. Kõrblik varblane ei karda inimest ja suudab oma pesasid mudas seintes ehitada. Ta toidab pinnase taimestikku ja seemneid, sealhulgas teravilja. Kõrblik varbas tõuseb üksi või kolmes kolmes kuni viies pesas pesas.

Yelkouan Shearwater

Yelkouani veekogu Puffinus yelkouan kuulub merelindude perekonda Procellariidae. Lind on 30–38 cm pikk ja tiibade pikkus on 75 kuni 90 sentimeetrit. Sellel on nihke lend, nagu nimigi ütleb, kastes ühelt küljelt teisele oma jäiga tiiva külge. Lendamisel tundub see sarnane lendava ristiga, mille tiivad hoitakse keha suhtes õiges nurkades. Linnul on tume ülemine osa ja kahvatu alumine külg, keskmine nokk ja lühike saba. Yelkouani nihkevesi on merel vaikne, kuid aretuskolooniad teevad öösel kõrged kõhukangad. See tõuseb saartel ja rannikualadel ning pesades pesades, mida külastatakse vaid hilja õhtul, et vältida röövimist. Yelkouani nihkevesi langeb kiiresti, kuna invasiivsete röövloomade kaaspüük ja kaaspüük on madalad.

Liibüa lindude kaitsmise väljakutsed

Hoolimata Liibüa ametivõimude edusammudest kohalike lindude kaitsmisel, on need linnud endiselt ohustatud jahipidamise ja elupaikade kadumise tõttu. Enamik jahimeestest kasutab keerukaid relvi, mis hävitavad ka teiste lindude elupaiku. Jahipidamine mõjutab kõige enam rändlinde. Põllumajandus- ja inimelupaikade elupaikade hävitamine on jätkuvalt oht paljudele Liibüa linnuliikidele.

Liibüa kohalikud linnud

Liibüa kohalikud linnudBinomiline teaduslik nimetus
Horned grebe

Podiceps auritus
Desert varblane

Passer simpleks
Yelkouani nihkevesi

Puffinus yelkouan
Lõksu

Coccothraustes coccothraustes
Euraasia wryneck

Jynx torquilla
Temmincki lõi

Eremophila bilopha
Väike nupp

Turnix sylvaticus
Whinchat

Saxicola rubetra
Dunnock

Prunella modularis
Egiptuse öösel

Caprimulgus aegyptius