Loomad Hiinas

Hiinal on väga suur maastik, kus elab palju erinevaid elusloodusi. Hiina metsloomade mitmekesisus hõlmab 562 imetajat, 346 kahepaikset, 4936 kala ja 403 roomajaliiki. Hiinas on maailmas suuruselt kolmas imetajate arv. Sellised loomad nagu hiiglaslik panda on Hiina suhtes endeemilised. Mõned Hiinas elavad loomad on Aasia elevant, sable, dugong, Pallas kass, Põhja-Hiina leopard, binturong, pilvine leopard, tiibeti makaak, kuldne ninaga ahv ja hiiglane panda.

10. Aasia elevant

Elevant on maa suurim maa loom. Kuid Aasia elevant on veidi väiksem kui Aafrika elevant. Neid võib eristada Aafrika elevandist nende väiksemate ümarate kõrvade abil. Nende kõrvad aitavad kiirendada keha jahutamist. Aasia elevantide dušid, imedes vett ja nende pagasiruumi, pihustades nende keha. Elevant kasutab oma pagasiruumi joomiseks, haaramiseks, hingamiseks ja lõhnaks. Nende peamised toidud on koor, rohi, juured ja puuviljad. Siis elavad naissoost Aasia elevandid oma perede karjades, samas kui nende meessoost kolleegid rändavad vabalt. Nende rasedus võtab kokku kakskümmend kaks kuud. Üks huvitav asi Aasia elevantidest on see, et neid saab kodustada. Nad aitavad kaasa sellistele tegevustele nagu langevad puud ja inimeste kandmine.

9. Sable

Sabi leidub peamiselt Hiina Mongoolia mägede põhjaosas. Issand on kodune sarnane olend. See kaalub kaks kuni viis naela ja selle pikkus on 15-20 tolli. Sabi toidab liha. Selle teiste pereliikmete hulka kuuluvad; naaritsad, mägerid, saarmad ja tuhkrud. Nende värvus varieerub pruunist kuni tumeda värvini, mis on peaaegu must. Neil on kaelal laigud, millel on lõhe värv. Sabi kasutab jahi jaoks lõhna ja kuulmise tunnet. Seetõttu on nad edukaks jahipidamiseks väga salakavalad. Nad toituvad lindudest, väikestest imetajatest ja kaladest. Sabad saavad elada parasvöötmetes.

8. Dugong

Dugong asub Vaikse ookeani soojas rannikuvetes. Nad on üsna suured ja nad on taimetoitlased. Dugongidel on manaatidele väga sarnane käitumine ja välimus. Peamine omadus, mis neid eristab, on dugongi saba, mis on nagu valis. Teaduslikud uuringud näitavad, et nad on seotud elevandiga, kuigi neil ei ole sarnast välimust või käitumist. Dugongid toituvad peamiselt veealusest rohust. Nad võivad vees minna kuni kuus minutit. Dugonge saab märgata üksi, paaridena või suurtes karjades. Dugongi rasedus on 12 kuud.

7. Pallas Cat

Pallase kass on peaaegu kodune kass. Siiski tundub see suurem, kuna see on pikk ja ehitatud ning tal on tihe karv. Karv hoiab külmas külma ja muudab värvi sõltuvalt hooajast. Kevadel muutub karusepunane karv, talvel muutub see halliks. Nende keha karvad muutuvad külmhooajal pikemaks ja raskemaks. Nende keha pikkus on 50 kuni 60 cm. Nad kaaluvad 2, 5-5, 0 kilogrammi. Mees Pallas kass on raskem kui nende naissoost kolleegid. Nende suured silmad, millel on suur otsmik, muudavad need siledaks.

6. Põhja-Hiina Leopard

Põhja-Hiina leopard on üks maailma suuremaid kasse. Vaatamata sellele, et neid tuntakse Põhja-Hiina leopardina, leidub mõningaid Venemaal. Nad on loetletud kriitiliselt ohustatud, kus looduses on vähem kui 100 inimest. Neid leidub sageli kõrgendatud metsades ja need sobivad hästi külma temperatuuriga. Neil on suvel lühem kreemikas karv ja pikem kuldne või kollakas-punane mantel talvel. Mantel on mustad rosetid aastaringselt.

5. Binturong

Binturong on teaduslikult tuntud kui Arctictis binturong . Nende eluiga erineb; mees binturong on keskmine eluiga 18, 8 aastat, samas kui nende naiste kolleegide keskmine eluiga on 15, 6 aastat. Nende rasedusperiood on 84 kuni 92 päeva. Binturong kaalub sünni ajal umbes 142 kilogrammi ja lõpptähtajaks umbes 20 kilogrammi. Nad küpsevad kolme aasta pärast. Nende saba pikkus on 50–85 sentimeetrit, mis pikendab keha pikkust vahemikus 60–90 sentimeetrit. Nende keha värvus ulatub mustast pruuni hõbedani või valgetele. Need värvid annavad binturongile grizzled välimuse.

4. Leopard pilvisus

Pilves leopard on teaduslikult tuntud kui Neofelis nebulosi või Neofelis diardi . Selle leopardi eluiga on umbes 13 aastat. Nende rasedusperiood on sõltuvalt liigist vahemikus 86 kuni 95 päeva. Noored kaaluvad sünni ajal umbes 170 grammi. Nende küpsemiseks kulub umbes 25 kuud. Pilvine leopard on 68–105 cm pikkune. Nende saba, mis on umbes 70 cm pikk, pikendab oma keha. Mehed on raskemad kui naised. Isane hägune leopard on keskmiselt 23 kilogrammi, naised kaaluvad umbes 12 kilogrammi. Pilvesed leopardid on ujumisel väga head.

3. Tiibeti makaak

Tiibeti makaak on tuntud ka kui käntsakas või Pere Davidi makaak või Tiibeti makaak. Nad on makakaagi suurimad liigid. Nende paks karusnahk on üsna pikk. Karusnahk on pea ja kõrvade ümber väga tihe. Karvkate on talveperioodil soe, mis kaitseb neid külma eest. Mõned tiibetlased on mustad, teised aga hallikaspruunid. Nooradel makaakidel on tumedam karusnaha hõbe. Nende silmalaud on heledad. Neil on suur põsk, mille koon on karvadeta. Naised võivad meestest eristada silmade punase nahaga.

2. Kuldne nurgas ahvitud ahv

Golden snub-ninane ahv on tuntud ka kui Sichuani närviline ahv. See ahviliik on väga haruldane ja seda võib leida ainult Edela- ja Kesk-Hiinast. Kuldsel närimiskonnal on pikad kuldpruunid kaitsekarvad seljal. See funktsioon teeb selle hõlpsaks identifitseerimiseks. Nende nimi tuleneb nende ninast, mis on ainulaadne ilma väljaulatuvate nina luudeta. Mõned teadlased usuvad, et seda tüüpi nina aitab neil vältida külmumist. Kaitsekarvade suurus eristab meeste alamkohti naissoost. Meessoost täiskasvanutel on rohkem ja kauem kaitsekarvad kui subadults.

1. Giant Panda

Hiiglaslik panda on karu perekonna osa. Hiiglasliku panda keha on kaetud paksu musta ja valge karvaga. Kuid must karusnahk on ülekaalus, kuna see katab tema pikad randme luud, jalad, õlad, suu ja silmad. Need loomad kaaluvad kuni 330 naela. Neil on umbes neljateistkümne sentimeetri saba, mis nõrgendab nende 150 sentimeetri keha. Need on umbes 90 sentimeetri pikkused. Nad toituvad lihast ja taimedest ning enamik oma dieeti koosneb bambusest. Üks huvitav fakt hiiglasliku panda kohta on see, et nad veedavad umbes 12 tundi päevas. Neid leidub põhiliselt Edela-Hiinas.