Mitu tüüpi Hipposid on olemas?

Hipopotti nimetatakse ka jõehobuks ja see on tohutu amfiibloom. Loom on oma poolkvaatilise eluviisi tõttu saanud kreekakeelsest sõnast „jõehobune”. Amfiibne imetaja on tihedalt seotud vaalaga, pringeliga ja delfiiniga. Olendil on suur, lai pea, mahukas, tünnikujuline keha ja miniatuursed jalad. Isane jõehobu kaalub tavaliselt 3527 lbs ja 7 055 naela, samas kui emane kaalub 1 444 lbs ja 5 168 naela. Hippo pikkus on vahemikus 9, 8 jalga kuni 18 jalga. Hippo jõuab seksuaalse küpsuseni viie kuni kuue aasta pärast naise jõehobu puhul ja kuus kuni üheksa aastat meeste jõehobu puhul. Hippo kodumaa on Sahara-tagune Aafrika. Praegu on alles veel kaks jõehobu liiki, pügmees jõehobu ja ühine jõehobu.

2. Sage jõehobu (Hippopotamus amphibius)

Üldine jõehobu on veidi suurem kui sümmejuuretasand. Olendid on peamiselt veekogude, näiteks järvede, jõgede ja mangrove soode ümber. Nad eelistavad piirkondi, kus on madal, aeglaselt liikuv vesi, kus nad saavad terve päeva ujuda. Neil on küünised ja kaaluvad 1, 5–3 tonni. Neil on karvane nahk, mis on hallikas või pruunikaspunane.

Üldine jõehobu veedab palju aega veega. Nende ninasõõrmed ja silmad ulatuvad pea kohal, et võimaldada neil hingata ja veega osaliselt vee all näha. Neil on laiad suu ja pikad teravad koerad, keda nad kasutavad röövloomade ja rivaalsete hippude hirmutamiseks.

Tavapärased hippod soovivad jääda karjadesse, kus on 10 kuni 20 looma. Mõnel juhul on täheldatud suurte kuni 200 tavalise jõehobu karju. Karjad koosnevad peamiselt ühest domineerivast isasloost ja kümnest naissoost jõehobust koos nende järglastega. Meeste jõehobused valvavad sageli oma territooriumi vees.

Ühine jõehobu veedab oma päeva veega või muda, jahutades. Öösel tulevad nad välja ja liiguvad maale toitu otsima. Hippos on taimtoidulised ja seetõttu toituvad taimedest, nagu näiteks rohi ja võrsed. Kuivade aastaaegade jooksul, kui taimestik on väike, tungivad jõehobud sageli lähedal asuvatesse taludesse.

Üldised jõehobud seisavad silmitsi mitmete ohtudega, nagu näiteks karjatamise vähenemine inimtegevuseks, röövimine ja kliimamuutused. Hinnanguliselt on ühise jõehobu praegune populatsioon vahemikus 125 000 kuni 148 000 looma, kes on jaotatud 29 Sahara-taguses riigis.

1. Pygmy Hippopotamus (Choeropsis liberiensis või Hexaprotodon liberiensis)

Pügmee jõehobu jagab ühist jõehobu palju funktsioone. Neil on karmid kehad, karvutu hall või pruunikas nahk, pikad teravad koerte ja öised kalduvused. Samas on pügmehüpod veidi väiksemad kui tavalised jõehobud. Täiskasvanud pügmee jõehobu kaalub 397 naela kuni 606 naela. Pügmehippide silmad ja ninasõõrmed ei ulatu peast välja nagu tavalised jõehobud.

Pügmehüpod elavad metsade ja soostunud alade lähedal. Erinevalt Sahara-taguse Aafrika riikidest levinud levinud jõehobudest leitakse sümmehippid vaid Lääne-Aafrika vihmametsades. Olendid elavad üksinda elu ja neid leidub emade ja järglaste paarides või aretuspaarides. Pügmee jõehobused söövad öösel metsa lehtedel. Hippose kasvatamise harjumused on unikaalsed, sest nad tõmbavad nii vees kui ka maal.

Pygmy hipposid liigitatakse looduskaitsjad ohustatud liikidesse. Pygmy hippose peamiseks ohuks on metsade hävitamine, mis viib elupaiga kadumiseni. Teine oluline oht on inimeste röövimine. Praegu on nende rahvastik hinnanguliselt vähem kui 3000 Lääne-Aafrikas elavat looma.