Uruguay kohalikud linnud

Uruguays on umbes 448 linnuliiki. Seitse liigi on sisse viidud, samas kui 39 liiki on vagranid või haruldased liigid. Kuue linnuliigi arvatakse olevat väljas, sest neid ei ole võimalik jälgida riigis või maailmas. Ükski linnuliik ei ole endeemiline, samas kui 20 liiki on hüpoteetilised (arvatakse olevat riigis). Enamik Uruguay linnuliikidest on pärit Lõuna-Ameerikast, on geograafiliselt kogu mandril. Käesolevas artiklis käsitletakse Uruguay kohalikke linde, nende omadusi ja võimalikke ohte ja kaitset.

Kodulinnud

Suur- Rhea-Rhea americana

Suurem rhea on Lõuna-Ameerika idaosas levinud lind, mida tuntakse mitmete nimedega, sealhulgas hall, Ameerika rhea ja teiste nimedega. Lendetu lind kuulub Rheidae perekonda Rhea perekonda. Lisaks Uruguayle on linnus ka Brasiilias, Argentinas ja Paraguays. Täiskasvanud suurem Rea kaalub 20-27 kg ja on 50–55 9 tolli pikkune alates nokk-sabast. See on üsna väike pea ja arve koos arvega umbes 4, 1 tolli. Linnus on suhteliselt vaikselt, välja arvatud paaritumise ajal, kui see tekitab madala õitsev müra.

Brown tinamou- Crypturellus obsoletus

Pruun tinamou on tavaliselt troopilise ja subtroopilise Lõuna-Ameerika niisketes alades. See on peaaegu samalaadne klapilinnuga, kuid ei ole seotud. Brown tinamou kuulub Paleognathae perekonda. Lind on umbes 9, 8 kuni 11, 8 tolli pikk ja kaalub umbes 350-550 grammi. Sõltuvalt alamliigist võib värv varieeruda tumepruunist heleda kastani. Pruun tinamou on häbelik lind ja elab maapinnal. Tavaliselt leitakse see üksikult või paarina. Selle toitumine koosneb putukatest ja seemnetest.

Lõuna screamer - Chauna torquata

Lõuna screamer on tavaline lind enamikus Lõuna-Ameerika osades, sealhulgas Peruu, Uruguay, Brasiilia ja Argentina. See on umbes 32–37 tolli pikk ja kaalub umbes 6–11 naela, mis on üks Lõuna-Ameerika kõige raskemaid linde. Lõunatõrje on tõhus ujuja, kuna tal on jalad. Siiski eelistab ta liikuda kohapeal. Sellel on sarved kannavad tiivad, mida kasutatakse kaitseks teiste karjuste eest. Lind sööb peamiselt taime varred ja lehed.

Dusky-legged guan- Penelope obscura

Dusky-legged guan kuulub perekonda Cracidae. Lisaks Uruguayle leidub see ka teistes Lõuna-Ameerika riikides nagu Paraguay, Brasiilia ja Argentina. Selle looduslikus elupaigas on troopiline niiske montane mets ja troopiline niiske madalik mets. Dusky-legged guan on umbes 73 cm pikk ja kaalub umbes 1, 2 kg. See on sarnane roostes margaaniga. Toit koosneb puuviljadest ja lilledest, mis on maapinnalt korjatud või oksadest välja võetud.

Uruguay kohalike lindude kaitse

Umbes 71% Uruguayst on looduslik rohumaa. Rohumaad seisavad silmitsi mitmete ohtudega, sealhulgas kariloomade karjatamine ja põllumajandus. Need rohumaad on elupaigaks mõne riigi ohustatud linnuliigile. Aves Uruguay on viimase nelja aasta jooksul välja töötanud olulised linnualad, et aidata linnuliike kaitsta. Ka looduskaitsjad teevad koostööd IBA-d ümbritsevate üliõpilaste ja kogukondadega, et arendada ökoturismi tegevusi, nagu kohalike giidide koolitus ja vabatahtlike rühmade loomine nende eest hoolitsemiseks.

Uruguay kohalikud linnud

KohtUruguay kohalikud linnudTeaduslik nimi
1Suurem rheaRhea americana
2Pruun tinamouCrypturellus obsoletus
3Lõuna karjutiChauna torquata
4Dusky-legged guanPenelope obscura
5Ühine potooNyctibius griseus
6LimpkinAramus guarauna
7Lilla gallinulePorphyrio martinica
8Lõuna-Ameerika nuusutajaGallinago paraguaiae
9Lõuna-Ameerika tiirSterna hirundinacea
10Albatrossi ekslemineDiomedea exulans